Από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού

 

Το Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, ώστε η τελευταία ημέρα να συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, πολιτιστικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα συνιστά το βασικότερο χαρακτηριστικό του. Δύο μουσικές σκηνές, μία χορευτική σκηνή, πάνω από 30 διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, εικαστικά δρώμενα, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, θεατρικά δρώμενα για παιδιά, προβολές ντοκιμαντέρ και παιδικού κινηματογράφου, βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, αθλητικές δραστηριότητες για όλους, ποδηλατοδρομίες, κοινωνική ευαισθητοποίηση και πολλά άλλα θα πραγματοποιηθούν στην κοίτη του ποταμού.

Στις μουσικές σκηνές θα εμφανιστούν ονόματα όπως Μαριέτα Φαφούτη, Χειμερινοί Κολυμβητές, Encardia, Opera Chaotique, Baildsa, Blues Trackers, Brasilentina, Μουσικό Σχολείο, Συμφωνική ΔΩΛ, Σύγχρονο Ωδείο, Σχολή Ποπ Ροκ κ.ά., ενώνοντας το παλιό με το καινούριο, το λαϊκό και το παραδοσιακό με το μοντέρνο, ενώ θα υπάρξουν και χορευτικά δρώμενα συμπεριλαμβανομένου και του μαραθώνιου χορού, όπως και εικαστικά που θα δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής ενηλίκων και παιδιών.

Το δικό τους μερίδιο στο Φεστιβάλ θα έχουν, τόσο το θέατρο, όσο και η φωτογραφία και ο κινηματογράφος, ενώ περιλαμβάνονται και αθλητικές δραστηριότητες. Ακόμα, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε διάφορα σημεία, θα υπάρχουν τοποθετημένα καλάθια συλλογής ειδών όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο διαδραστικός ρόλος που θέλει να προσδώσει στο Φεστιβάλ Πηνειού, η δημοτική Αρχή έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους Λαρισαίους. Όπως επισημαίνεται, οι εθελοντές, αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης.

afisa