Συζήτηση µε τον Hrair Sarkissian και τη locus athens την Τρίτη 2 Ιουνίου

Στο πλαίσιο μιας σειράς ομιλιών καλλιτεχνών που επιμελείται η locus athens, έχει προσκληθεί o Hrair Sarkissian στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 20.30, για μια ομιλία και συζήτηση γύρω από τη δουλειά του, µε παράλληλη προβολή επιλεγμένων έργων του.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης θα µιλήσει για τη δουλειά του στο κοινό της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα).

Ο Hrair Sarkissian έχει αρμένικη καταγωγή, είναι γεννημένος στη Δαµασκό της Συρίας (1973) και ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Κύριο µέσο έκφρασης του είναι η φωτογραφική κάµερα. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την εικόνα, ο καλλιτέχνης θέτει στη δουλειά του ένα εύρος πολιτικών ζητημάτων τα οποία εξετάζουν ιστορικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αφηγήσεις.

Το έργο του Sarkissian φέρει διεθνή αναγνώριση και παρουσιάζεται συστηματικά στο εξωτερικό: Mosaic Rooms (Λονδίνο), Tate Modern (Λονδίνο), New Museum (Νέα Υόρκη), Darat Al Funun (Αµμάν), Mori Art Museum (Τόκιο), SALT Beyoglu (Κωνσταντινούπολη), Μπιενάλ Θεσσαλονίκης, Μπιενάλε της Sharjah, Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης, Τριενάλε Asia Pacific (Brisbane). Το 2013 του απονεµήθηκε το βραβείοthe Abraaj Group Art Prize.

Φέτος συµμετέχει στο βραβευμένο µε το Χρυσό Λιοντάρι περίπτερο της Αρμενίας στη Μπιενάλε της Βενετίας. Εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries, Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

H locus athens έχει πρόσφατα παρουσιάσει τη δουλειά του καλλιτέχνη στην ομαδική έκθεση The Space Between (Οκτώβρης 2014) στις πρώην σχολές Δοξιάδη.  Άλλες ομιλίες καλλιτεχνών που έχουν πρόσφατα πραγματοποιηθεί από τη locus athens είναι µε τον Basim Madgy (State of Concept), τον Jonathas de Andrade (3137) και τον Αθανάσιο Αργιανά (Τζαμί Τζισδαράκη).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.locusathens.com