Σουηδία η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2015

Λαμπερή και φαντασμαγορική ήταν η έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Βιέννη.

Η περσινή νικήτρια Conchita Wrust εμφανίστηκε να κλέβει τις εντυπώσεις μέσα στο φούξια σύνολό της και να ξεσηκώνει  το στάδιο, προκαλώντας το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια οι υποψήφιες χώρες πέρασαν την χαρακτηριστική γέφυρα και ο διαγωνισμός ξεκίνησε!

Στην σκηνή ανέβηκαν 27 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath», η οποία εμφανίστηκε στη 15η θέση και η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη και το «One Thing I Should Have Done» στην 11η θέση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο εκπρόσωπος της Σουηδίας, Måns Zelmerlöw, ο οποίος σήκωσε την… κούπα με το τραγούδι του «Heroes» και με τα καταπληκτικά και φαντασμαγορικά γραφικά του. Με ένα τραγούδι και ένα animation- συμπαραστάτη, ο τραγουδιστής μίλησε με τον τρόπου του για το bullying και τις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Ο εκπρόσωπος της χώρας είχε προσπαθήσει το 2007 και το 2009 να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision, ωστόσο φέτος ήταν η τυχερή του χρονιά! Ο ίδιος δήλωσε πριν από μερικές ημέρες πως αγαπά την Ελλάδα και πως είχε δουλέψει στη Ρόδο σαν σερβιτόρος.

Η Μαρία – Έλενα Κυριάκου εντυπωσίασε με την εμφάνιση στη σκηνή του Wiener Stadthalle στην πιο κρίσιμη φάση του διαγωνισμού της Eurovision. Η εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής ακουγόταν υπέροχα, ενώ και η σκηνική της παρουσία ήταν άκρως δυναμική! Η ίδια τα έδωσε κυριολεκτικά όλα και αποθεώθηκε για τη συγκλονιστική ερμηνεία του «One Last Breath». Παρόλα αυτά κατέκτησε την 19 θέση.