Φωτογραφία και έπιπλο με "άλλη ματιά"

«Η άλλη ματιά» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας και επίπλου που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Μαΐου στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός).

Η φωτογράφος Αλέξια Μπούμπουλη και η δημιουργός επίπλων Γιολάντα Ψαροπούλου συνθέτουν ένα περιβάλλον όπου οι λήψεις με θέμα το αστικό τοπίο συμπαρουσιάζονται με έπιπλα και αντικείμενα, φτιάχνοντας ένα εικαστικό αφήγημα που συνδέει τον πυρήνα της οικίας με αυτόν της πόλης δίνοντας μια άλλη οπτική.

Η Αλέξια Μπούμπουλη καταγράφει και ανακαλύπτει μια παράλληλη πραγματικότητα εκφράζοντας τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, με ένα μικρό T.W.I.S.T. (The Way I See Things)! Απομονώνοντας λεπτομέρειες, αναδεικνύει άλλες πτυχές και εν τέλει προβάλει μια διαφορετική θέαση σε αυτό που έχουμε μάθει να προσπερνάμε.

Η Γιολάντα Ψαροπούλου κάνει και εκείνη την δική της «αναδίφηση» στο αστικό παρελθόν, μαζεύοντας έπιπλα και αντικείμενα που βρίσκει πεταμένα στην πόλη. Με τρυφερότητα και φαντασία, τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, μεταμορφώνοντάς τα. Δημιουργεί νέες φόρμες, λειτουργικές και καλαίσθητες, που διεκδικούν ξανά μια θέση στο σπίτι μας.

Πρόκειται για μια «άλλη ματιά» ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω», μια διαδρομή από το οικείο στο δημόσιο, μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο είδη καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2015
Ώρες: Δευτ – Παρ: 10.00-15.00 & 17.00-20.00 / Σαβ: 11.00-21.00
Τηλ.: 210 3318491