Οι ταινίες της εβδομάδας από 14/05

Πέντε ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 14 Μαΐου στις αίθουσες.

Ανάμεσα τους η πολυσυζητημένη ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας MadMax.

Mad max: Ο Δρόμος της Οργής
Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο Mad Max το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, Mad Max 2: The Road Warrior (1981) και Mad Max: Beyond Thunderdome (1985).

Παζολίνι
Νοέμβριος 1975. Σε μία διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του SALO, καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Tα Σύννεφα του Σιλς Μαρία
Ένας αεικίνητος δημιουργός, γνωστός για την ικανότητά του να ελίσσεται με άνεση ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, επέλεξε με τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» να αφηγηθεί μια φαινομενικά απλή ιστορία για το πέρασμα του χρόνου και τα σημάδια που αφήνει πάνω μας. Μόνο που μέσα από τη ραδιούργα σκηνοθεσία και το υπαινικτικό σενάριο του Ασαγιάς, η ταινία μετατρέπεται σε κάτι απείρως πιο περίπλοκο, μυστηριώδες και ιδιοφυές.

Τα μάτια του κλέφτη
Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη.

Macondo
Η ζωή ενός 11χρονου Τσετσένου πρόσφυγα που ζει στη Βιέννη αναστατώνεται όταν εμφανίζεται ένας φίλος του αποθανόντος πατέρα του.