Πωλητήριο στο θρυλικό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη

Ένα θρυλικό σπίτι με τεράστια ιστορία έβαλε πριν λίγες μέρες πωλητήριο.

Το υπέροχο σπίτι της Έλλης Λαμπέτη αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη. Η νεοκλασική αυτή κατοικία βρίσκεται στην οδό Δελφών στα Εξάρχεια και όπως λένε οι κάτοικοι αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή τους.

Το νεοκλασικό έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν και πωλείται έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί η Έλλη Λαμπέτη έζησε αρκετά από τα σημαντικότερα χρόνια της ζωής της, και στην είσοδο υπάρχει η προτομή της. Η θρυλική ηθοποιός έζησε εκεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι την δεκαετία του 1970.

Όταν νόσησε από καρκίνο, το σπίτι αυτό αποτέλεσε το καταφύγιο και ησυχαστήριο της στο κέντρο της πόλης. Επίσης, εκεί έζησε τις ομορφότερες στιγμές της ζωής της με την κόρη που είχε υιοθετήσει μέχρι που το δικαστήριο – μετά από αίτημα των βιολογικών γονέων του παιδιού – τής αφαίρεσε την κηδεμονία του. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, πήρε και την απόφαση να μετακομίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παίρνουμε από το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την πώληση αυτή, αν και το αντίτιμο είναι αρκετά υψηλό, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν το σπίτι στο οποίο έχει αφήσει το στίγμα της η μεγάλη ηθοποιός.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου αναφέρει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έκανε ποτέ κάποια κίνηση για την αξιοποίηση της κατοικίας, ούτε καν τώρα που είναι προς πώληση.

Πάντως το πιο πιθανό είναι οι νέοι ιδιοκτήτες να προέρχονται από το εξωτερικό.