Ερεβώδες το τοπίο για την Ελλάδα σύμφωνα με τoν Ζαν Κλοντ Τρίσε

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, κατέστησε σαφές πως “κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα”, ενώ σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θεσμικών οργάνων.

Ο ίδιο τόνισε ότι “έχουν γίνει σίγουρα πολλά μέχρι τώρα και ο κόσμος έχει υποφέρει πολλά εξαιτίας της κακής διαχείρισης του παρελθόντος” και συνέχισε λέγοντας πως η ελληνική Κυβέρνηση “έχει υποσχεθεί πολλά στο πρόγραμμά της και με τον τρόπο της δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου”.

Πρόσθεσε ότι “η κατάσταση σε σχέση με το 2010 είναι πολύ καλύτερη για την Ελλάδα” και διευκρίνισε πως “το πρόβλημα ξεκινά από τις υποσχέσεις της νέας Κυβέρνησης. Αυτό που χρειάζονται τώρα οι θεσμοί που έχουν δώσει χρήματα στη χώρα είναι ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει ξανά εμπιστοσύνη γιατί αν δεν υπάρξει αυτό τότε δεν έχουμε τίποτα. Και αυτό περιμένουμε να παραδοθεί”.

Τέλος, υπογράμμισε: “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όλα εξαρτώνται από την ωριμότητα της ελληνικής Κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση να καταλάβει ότι αν θέλει να δημιουργήσει μεγέθυνση της οικονομίας και εργασίες πρέπει να παράξει ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην διεθνή κοινότητα. Είναι βέβαια δύσκολο γιατί οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί είναι αντιφατικές”.