Η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινού, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει εθνικό σχέδιο και μάλιστα υπό τον Πρωθυπουργό εξελίσσονται συναντήσεις με τις Λιμενικές αρχές, τις αρχές των Περιφερειών, τους Δήμους κ.λ.π. με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Ενημέρωσε παράλληλα, τη Βουλή πως Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία προσανατολίζονται σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος υπό την εποπτεία της ΕΕ, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Ο Υπουργός τόνισε, ότι στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και εφαρμογής ενός τριμερούς σχεδίου δράσης, όπως κατέληξε το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, θα υπάρξουν συναντήσεις του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους Υπουργούς των τριών χωρών.

Όπως εξήγησε, το Λιμενικό Σώμα θα λειτουργεί “προληπτικά και αποτρεπτικά“, τονίζοντας παράλληλα ότι οι μετανάστες στα νησιά δεν πρέπει να παραμένουν περισσότερες από τρεις ημέρες, έως ότου προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα, ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί πλοίο με ειδικό σκοπό “να περνά από τα νησιά για να παίρνει αυτόν τον κόσμο“.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πάντως, αναφερόμενος στην ΝΔ είπε πως λυπάται γιατί “η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να σκύψει στο πρόβλημα και να δει ότι το ζήτημα έχει ευρωπαϊκή διάσταση επιδίδεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις στα όρια πολιτικού κυνισμού“.