Παρέμβαση Γιάννη Πανούση για το βίντεο με την βίαιη προσαγωγή νεαρού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, χτες Σάββατο, αναφέρει πως “ο Υπουργός θα ελέγξει άμεσα το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με προσαγωγή ατόμου από αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων“.

Οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και τα σχόλια στα social media, είναι άκρως επικριτικά για την αστυνομία καθώς της προσάπτουν ότι ασκεί υπέρμετρη βία για περιστατικό που δεν έχριζε ανάλογης αντιμετώπισης.

Στο βίντεο, το οποίος τράβηξε κάτοικος των Εξαρχείων, διακρίνεται η βίαια προσαγωγή ενός άνδρα που δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του από αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια την Παρασκευή το βράδυ.

Οι αστυνομικοί σέρνουν στο πεζοδρόμιο και χτυπούν τον άνδρα ακόμη και όταν εκείνος είναι πλέον ακινητοποιημένος. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο προσαχθείς, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στις καταγγελίες που έχουν γίνει, αυτόπτες μάρτυρες, ισχυρίζονται πως το περιστατικό της βίαιης προσαγωγής του νεαρού, μπροστά στην πύλη του ΕΜΠ, συνέβη εξαιτίας φραστικού επεισοδίου που είχε προηγηθεί με άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.