Σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός με τον Γιάννη Πανούση

Σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του ο κ.Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

Αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και στις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών είπε ότι «ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008 όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε λόγο για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι “τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα”.