Δεν υπάρχει σχεδιασμός για το μεταναστευτικό δηλώνει ο Βουλευτής ΝΔ Νότης Μηταράκης

Ο Υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, με δήλωση του κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα, τονίζοντας πως είναι αδύνατο να ελεγχθούν με βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος. Συμπληρώνει παράλληλα, πως τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για το ζήτημα, αλλά και πως δεν μπορούν να συντονιστούν.

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής Χίου, σημειώνει στη δήλωσή του ότι «παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις και τις εικόνες ντροπής με τα καραβάνια των προσφύγων που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες κυρίως στα λιμενικά καταστήματα και τα αστυνομικά τμήματα των νησιών του Αιγαίου χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, καμιά ουσιαστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αλλά ούτε φαίνεται να έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο».

Ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει ότι «από στοιχεία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος η κατάσταση με τους μετανάστες γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη και ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στην χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο».