Δεν μετακινείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο  Mega, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, οι σχέσεις του με τον Γιάννη Πανούση είναι άριστες και συμπλήρωσε πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μετακινείται στο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση, όπως είπε ο κ. Βούτσης, ελήφθη σε Κυβερνητική σύσκεψη χθες, Μ.Τρίτη, τονίζοντας πως “σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές στα υπουργεία” και προσέθεσε πως η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά αύριο, Μ.Πέμπτη.

Έχουμε κάνει βήματα. Πριν από κάθε συμφωνία γίνονται οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «κάθε εβδομάδα βλέπουμε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα“, δήλωσε ο Υπουργός.

Ο Νίκος Βούτσης, τόνισε με έμφαση πως “δεν γίνεται να πληρώνουμε επ’ αόριστον, αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία – γέφυρα θα υπάρξει πρόβλημα. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μην υλοποιηθεί. Το παιχνίδι που γίνεται είναι ξεκάθαρα πολιτικό και δεν αφορά ούτε τα 300 ευρώ εδώ ή εκεί, ούτε τους κανόνες.

Στην πραγματικότητα πριν από κάθε συμφωνία είναι η πιο δύσκολη φάση της. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα στην Ευρώπη“.

Σε ερώτηση για τα χθεσινά επεισόδια απάντησε ότι “δεν είναι αλληλεγγύη να καις κάδους και αυτοκίνητα” και εξέφρασε την ενόχλησή του για τους επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς των ομάδων αυτών, του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κάλυψε απόλυτα την κ. Κωνσταντοπούλου στο έργο της, λέγοντας ότι, “ενδεχομένως και με κάποιες υπερβολές, λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση στη Βουλή, αναβαθμίζοντας το ρόλο της, δημιουργώντας μια νέα σχέση με την κοινωνία“. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής “λειτουργεί σε αρμονία με τις επιλογές της κυβέρνησης“.

Αναφορικά με τη Δημοτική αστυνομία υπέδειξε ότι όλοι οι Δήμοι πρέπει να συστήσουν τη Δημοτική τους Αστυνομία.