"Grexit με τη βοήθεια του Πούτιν;" διερωτάται η γαλλική Le Figaro

Με δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στο αυριανό ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, διερωτάται “Κι αν  οι Έλληνες ετοιμάζουν έξοδο από το ευρώ με τη βοήθεια του… Πούτιν;”.

“Στις 9 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στις 8 Απριλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα. Η συνάντηση αυτή θα έχει κυρίως οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό χαρακτήρα», αναφέρει η Figaro.

Εάν η Αθήνα θέλει να προσεγγίσει τους εχθρούς της Ευρώπης και να στραφεί στην Κίνα θα πρέπει να παίξει το ρωσικό χαρτί.  H προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα δεν γίνεται χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, επισημαίνει η εφημερίδα προσπαθώντας να εξηγήσει την… σκοπιμότητά της με βάση τις ημερομηνίες του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και της καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα ακριβώς ένα 24ωρο προτού κληθεί η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει την δόση προς το Ταμείο», σημειώνει η εφημερίδα.

“Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραδοθεί ή αντιθέτως προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση; Δεν μπορώ, προς το παρόν, να πω εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αλλάξει την κατάσταση. Όμως, σίγουρα δεν έχει παραδοθεί. Κι αυτό φαίνεται από την μεγάλη απογοήτευση αυτών που περίμεναν να τον δουν γρήγορα να αποτυγχάνει στην εξουσία”, καταλήγει ο συντάκτης.