Η ΕΕ έχει κανόνες και δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει τους δικούς του

Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τους κανόνες της και δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει τους δικούς του έστειλε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Σε δηλώσεις του στο RΝΕ, ο Ισπανός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή του η Ελλάδα να ξεπεράσει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομίας της και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε ο κ. Ραχόι, αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει είτε στην Αθήνα μέχρι τον Ιούνιο – αν και η ατζέντα του είναι βεβαρημένη – ή κατά τη διάρκεια της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος τον συλλυπήθηκε για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με το αεροσκάφος της Germanwings.

Ερωτηθείς αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με αφορμή την Germanwings του εξέφρασε τη συγγνώμη του για την κατηγορία σχηματισμού άξονα Ισπανίας-Πορτογαλίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ισπανός Πρωθυπουργός απάντησε ότι ήταν μια συζήτηση για συλλυπητήρια.