Να εξηγήσει η κυβέρνηση το κατεπείγον της ανάθεσης των 500 εκατ. $

Την ανάγκη περαιτέρω εξηγήσεων από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο  της απόφασής τους να προχωρήσουν με κατεπείγουσα διαδικασία στη δαπάνη ανακατασκευής των πολεμικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 ύψους 500 εκατ. δολαρίων που αποφάσισε εν κρυπτώ το ΚΥΣΕΑ, εκταμιεύοντας μάλιστα και προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, ώστε να εξηγήσουν αναλυτικά πού είναι το κατεπείγον του θέματος, γιατί, όπως ανέφερε, εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί πρέπει αυτή η κίνηση να θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. «Εδώ υπάρχει ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι το οπλικό αυτό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε ο Χρυσόγονος και ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι ειδικός στα εξοπλιστικά, αλλά σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά το κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει ακριβώς τώρα αυτή η δαπάνη».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Χρυσόγονος κατέστησε σαφές πως την πολιτική ευθύνη για αυτό το θέμα την έχει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ειδικά τη στιγμή που είναι και κυβερνητικός εταίρος και σημείωσε ότι «θέλω να ελπίζω ότι είναι επωφελής αυτή η συμφωνία, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να πουν οι ειδικοί».