Τα "γυρνάει" ο Φάιμαν: "Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε φάση μαθητείας"

Επικριτικός απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αυστριακός Καγκελάριος κ. Φάιμαν – μέχρι πρότινος πιο διαλλακτικός με τις ελληνικές θέσεις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  Österreich, ο κ. Φάιμαν, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δεν θα πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να αφήσουμε να μας διαιρέσουν οι αγορές, που πολλές φορές είναι εναντίον μας και διεθνώς εξαιρετικά δικτυωμένες. Θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και καμιά φορά να επιτρέπουμε σε χώρες να παραβιάζουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, όταν μας διαβεβαιώνουν με αξιοπιστία ότι χρειάζονται τα χρήματα για επενδύσεις στο μέλλον, χωρίς να ζητάμε την άδεια των αγορών».

Εκτίμησε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάθμισε τα προβλήματα: «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε φάση μαθητείας, έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις και ίσως να πίστεψε η ίδια ότι θα μπορούσε να τις εκπληρώσει» δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα.

Αιχμές άφησε ωστόσο και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς είπε ότι δεν βρίσκει νόημα στις προσπάθειες που κάνει να αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αρχάρια. «Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της Ευρώπης και των ανθρώπων στην Ελλάδα», ακτέληξε.