Το αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ τελείωσε

Με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Η κα Γεννηματά μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος ανέφερε ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον βηματισμό του και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που το στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του κόμματος: «Ερχόμαστε από μια πολύ βαριά ήττα. Καταφέραμε να πάρουμε ένα μονοψήφιο νούμερο που δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα έλεγα ότι είναι σαν να εκχωρήσαμε το σύνολο του κοινωνικού μας χώρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει Η ήττα μας δεν είχε ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για “εξαέρωση” αυτού του χώρου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο χώρος αυτός έχει χαθεί. Υπάρχει και ζητά απεγνωσμένα έκφραση. Η πρόκληση για εμάς είναι αν έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να τον εκφράσουμε ξανά».

Η ίδια αναφερόμενη στην εκλογική συρρίκνωση, τα λάθη του παρελθόντος, και την λειτουργία του κόμματος έστρεψε τα βέλη της στις ηγεσίες Παπανδρέου-Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη τελειώσει το αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ όπου «οι πρόεδροι αποφάσιζαν είτε στην Χαριλάου Τρικούπη είτε στην Ιπποκράτους, είτε μόνοι τους είτε με ένα στενό πυρήνα φίλων στελεχών, χωρίς να έχουν επικοινωνία με την βάση του κινήματος».