Σταθάκης: Η έλλειψη ρευστότητας είναι «διαχειρίσιμη»

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την έλλειψη της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μάξιμου. Ο κ. Σταθάκης διέψευσε, επίσης, δημοσιεύματα ότι υπάρχει ζήτημα για τον Απρίλιο, ενόψει και της καταβολής της δόσης, ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΔΝΤ για τις 9 του τρέχοντος μήνα.

Τις δηλώσεις αυτές ο κ. Σταθάκης της έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου παρέμεινε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν και τις δηλώσεις του Προέδρου της Κύπρου ότι η Μεγαλόνησος είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο Grexit, τόνιζαν ότι «δεν είπε και κάτι καινούργιο ο Αναστασιάδης, είπε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα για τις ελληνοκυπριακές θέσεις».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωνε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πληρώσει τη δόση στις 9 Απριλίου. Ο κ. Μάρδας σημείωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους-πιστωτές δεν φέρουν αποτέλεσμα τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουν στο εξωτερικό.