Εξεταστική για την υπερχρέωση της χώρας απο το 1981 ζητά η ΝΔ

Δεν πρόκειται να κάνει δεκτή η Νέα Δημοκρατία την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την Προεδρία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην συνεδρίαση κατέληξαν σε αυτή τη θέση, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσχηματική και εντάσσεται στη λογική του «άρτος και θεάματα» και, όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε “η κυβέρνηση δεν μπορεί να μοιράσει άρτο, καταφεύγει στα θεάματα” και υποστηρίζουν ότι τέτοια είναι η κυβερνητική πρωτοβουλία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, θα συμμετάσχει τόσο στη συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας (06/04) που θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όσο και στις εργασίες της Επιτροπής, ζητώντας να διευρυνθεί το πεδίο ερευνών της Εξεταστικής και να ξεκινήσει από το 1981 οπότε άρχισε η υπερχρέωση της χώρας.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Την ώρα που ο κόσμος αγωνιά για το αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη, βρήκε η κυβέρνηση τη στιγμή να ασχοληθεί με την Εξεταστική. Άλλη μια φορά, λοιπόν, μπροστά από τη χώρα  μπαίνει το κόμμα».