Νέος «γύρος» για τους αντιεξουσιαστές μεταξύ Ζ. Κωνσταντοπούλου - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Βουλή ανάμεσα στην Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους εκπροσώπους των κομμάτων της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Προέδρων, με αφορμή την είσοδο στο προαύλιο του κοινοβουλίου, την Τετάρτη, ομάδας αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την άποψή της ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, και αντικρούοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για εισβολή στο Κοινοβούλιο, φέρεται να απάντησε: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή».

Η άποψη της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του Ε’ αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Σπύρου Λυκούδη (Ποτάμι), που, με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ανταπάντησε: «Πού ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο; Δεν είχες γεννηθεί. Εγώ το έζησα όμως».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εισήλθαν στο Κοινοβούλιο έχουν σχέση με την  ένοπλη βία. «Για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία, για εσάς δεν ξέρω αν είναι ή όχι» είπε. Η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να του απάντησε: «Εσείς πού τους ξέρετε;»

«Αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω τη ζωή μου. Σε εσάς όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑΣΟΚ) να εκφράζει επίσης την άποψη ότι επρόκειτο περί εισβολής και όχι ειρηνικής διαμαρτυρίας, ενώ η πρόεδρος της Βουλής κατέκρινε τη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Αν συμβεί κάτι από δω και πέρα στο Κοινοβούλιο, να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την φόρτιση που δίνεται στο χθεσινό γεγονός».