Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κρατάει αποστάσεις από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε στον Alpha την Τετάρτη, πως κατά τη διάρκεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία της για τη συμφωνία επί της 20ης Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος ανέφερε πως “θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή την προσοχή την καταβάλουν αυτοί που έχουν αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης, και πρωτίστως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θέλει τεράστια προσοχή γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία που χαρακτηρίστηκε μικρή νίκη, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να την αναστρέψουν και να την αντιστρέψουν με επιχειρήματα ερμηνευτικά επάνω στο κείμενο και για αυτό το λόγο έχει τεράστια σημασία να πούμε ότι εξακολουθούμε να αμφισβητούμε το χρέος και ζητούμε τη διαγραφή του και για αυτό μεθαύριο ξεκινάει τις εργασίες η επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους“.

Για το θέμα των υποχρεώσεων της Κυβέρνησης δήλωσε ότι “αν συγκρούεται η υποχρέωση καταβολής μισθών και συντάξεων με άλλες υποχρεώσεις οι οποίες δεν συνδέονται με την επιβίωση, νομίζω ότι πάντα προέχει η επιβίωση της κοινωνίας“.

Σε ερώτηση που της τέθηκε για το δίλημμα που υπάρχει εδώ και μήνες “ευρώ ή δραχμή”, η κ.Κωνσταντοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά πως “κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει το λαό για οποιοδήποτε νόμισμα“.