Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις

Για μη ρεαλιστικές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους ψηφοφόρους της, τις οποίες δεν μπορεί να εκπληρώσει, έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. Ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους θέματα, ενώ τόνισε ότι οι απαιτήσεις της είναι «τελείως απαράδεκτες για τις άλλες χώρες».

«Οι επιθέσεις της Ελλάδας στις άλλες χώρες δεν βοηθούν καθόλου» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν πιο φτωχές χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως το να προτείνει κανείς ένα “κούρεμα” χρέους σίγουρα δεν γινόταν δεκτό από τους εταίρους». Την ίδια στιγμή, κάλεσε την Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη για τα οικονομικά της αλλά και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τώρα το σημαντικότερο θέμα της χώρας.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «δεν δημιούργησε η Γερμανία ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα τα προβλήματα της Ελλάδας, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι δομικά: Είναι η χαμηλή παραγωγικότητα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».