Οι κρυφές δυνατότητες του iphone που δεν γνωρίζετε

Σίγουρα όταν παίρνουμε  στα χέρια μας μια τέτοια συσκευή καθόμαστε με τις ώρες και την επεξεργαζόμαστε. Οι δυνατότητες που μας προσφέρει είναι τεράστιες και πολλές. Για να τις μάθουμε όλες θέλει χρόνο.

Θα σας παρουσιάσουμε 7 κρυφές δυνατότητες του iphone που σίγουρα αγνοείτε μέχρι και σήμερα:

1.  Εξατομικευμένη δόνηση
Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείτε να συνθέσετε εσείς οι ίδιοι την δόνηση που θέλετε!
Πατήστε στις Ρυθμίσεις, ύστερα στους Ήχους, μετά στη Δόνηση και στη Δημιουργία νέας Δόνησης για να φτιάξετε το δικό σας ρυθμό. Στο τέλος μετονομάστε τον, ανάλογα με αυτό που θέλετε να συμβολίζει ο καθένας. Παραδείγματος χάρη, θα μπορούσατε να έχετε έναν ρυθμό για όταν λαμβάνετε sms, διαφορετικό για tweets και άλλον για μέιλ.
2. Η  Siri εκπαιδεύεται
Είναι κουραστικό κάθε φόρα που λέτε κάτι στην εφαρμογή Siri μετά να το προφέρει λάθος. Γι αυτό τον λόγο μπορείτε να την διορθώσετε. Για παράδειγμα την επόμενη φορά που θα προφέρει λάθος το όνομα σας  πείτε της  «Δεν προφέρεται έτσι το [όνομα]» και η Siri θα προτείνει διαφορετικές εκδοχές για την προφορά του, μέχρι να διαλέξετε εκείνη που θέλετε να αποθηκευτεί στη μνήμη της. 
3. Φωτογραφία με τα ακουστικά
Μια selfie είπες και εσύ να βγάλεις και δεν φτάνεις το κουμπί. Η λύση στο πρόβλημα είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Συνδέστε τα ακουστικά σας με το κινητό, βάλτε την κάμερα να δείχνει κανονικά, πάρτε τη θέση σας και τραβήξτε τη φωτογραφία, πατώντας στα ακουστικά το κουμπί που ανεβάζει τον ήχο. 

4. Γρήγορη φόρτιση
Πάντα θυμάστε την τελευταία στιγμή ότι δεν έχετε μπαταρία στο κινητό. Μην αγχώνεστε! Βάλτε το στη λειτουργία πτήσης και αυτό θα φορτίσει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα φόρτιζε κανονικά, αφού δεν θα σπαταλά μπαταρία ψάχνοντας για Wi-Fi ή για κάποιο δίκτυο για να συνδεθεί. Η λειτουργία πτήσης είναι και ο ιδανικότερος τρόπος για να κρατήσει λίγο περισσότερο εκείνο το 5% που απομένει στην μπαταρία.

5. Ελεγχόμενη μουσική
Μπορείτε να ρυθμίσετε το κινητό σας έτσι ώστε να σταματήσει να παίζει μουσική όποτε εσείς θέλετε!  Πηγαίνετε στο ρολόι του κινητού σας και πατήστε το Χρονόμετρο. Αφού επιλέξετε για πόση ώρα θέλετε να παίζει μουσική, κάντε τικ στην επιλογή «When Timer Ends» στην ίδια σελίδα. Μεταβείτε ύστερα στο κάτω μέρος της λίστας των διαθέσιμων ήχων ειδοποίησης και επιλέξτε το «Stop Playing» από το μενού. Τέλος, πατήστε στο Χρονόμετρο το Start. Τα τραγούδια θα σταματήσουν να παίζουν όταν λήξει η αντίστροφη μέτρηση.
6. Σας λείπει κάτι από το σούπερ μάρκετ;
Το iphone μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε την τοποθεσία εκείνη στην οποία θέλουμε να μας ειδοποιεί όταν βρεθούμε κοντά της. Για παράδειγμα, όταν βρεθούμε κοντά στο σούπερ μάρκετ, το i phone μας ειδοποιεί να αγοράσουμε τα πράγματα που χρειάζεστε και όλο ξεχνάτε να πάρετε. 
Πατήστε στην εφαρμογή «Υπομνήσεις», προσθέστε μία καινούρια υπενθύμιση, αγγίξτε το «i» πάνω στο χάρτη και ενεργοποιήστε την επιλογή «Υπενθύμιση στην τοποθεσία». Αγγίξτε «Τοποθεσία» και επιλέξτε μια τοποθεσία στη λίστα ή εισαγάγετε μια διεύθυνση. Μετά τον προσδιορισμό μιας τοποθεσίας, μπορείτε να σύρετε για αλλαγή του μεγέθους του γεωγραφικού ορίου (geofence) στον χάρτη για τον καθορισμό της απόστασης από την τοποθεσία όπου θέλετε να σας σταλεί η υπόμνηση. Ρυθμίστε εσείς εάν θέλετε να σας έρθει ειδοποίηση όταν μπαίνετε ή όταν βγαίνετε από την καθορισμένη τοποθεσία.

7. Το αλφάδι
Η πυξίδα του iphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλφάδι για να κρεμάσουμε ίσια τους πίνακες μας.
Πηγαίνετε στην πυξίδα του κινητού και σαρώστε αριστερά για την εμφάνιση του αλφαδιούΚρατήστε το iPhone δίπλα σε μια κορνίζα φωτογραφίας ή ότι θέλετε να κρεμάσετε και περιστρέψτε και τα δύο έως ότου να δείτε την πράσινη ένδειξη.