Θα έχουμε τη λύση που θέλουμε στις διαπραγματεύσεις

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει την λύση που θέλει διατύπωσε σήμερα (01/04) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες με τα ελληνικά τεχνικά κλιμάκια και την Ομάδα των Βρυξελλών, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι υπάρχουν δύο ντοσιέ όπου “το ένα εξετάζει τις θέσεις που συμφωνούμε και διαφωνούμε” και το δεύτερο “που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση και περιμένουμε λύση για την εκταμίευση του ποσού που χρειάζεται στο χρόνο που πρέπει”.

Μιλώντας στο STAR, ο κ. Μάρδας διευκρίνισε ότι “όταν συζητάς 50 ενότητες και διαφωνείς σε τέσσερις, δεν υπάρχει λόγος εμμονής στις διαφωνίες” ενώ ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι θα αλλάξει αργότερα υπέρ των εισοδημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν και στην λογική «να απαλύνουμε από το βαρύ φόρο που είχε επιβληθεί».

Σε ό,τι αφορά τα συμφωνημένα σημεία ο κ. Μάρδας κατονόμασε την εντατικοποίηση των ελέγχων, το θέμα του αλκοόλ και του καπνού ή το μηχανισμό εισπράξεων ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε ότι οι διαφορές έχουν εξομαλυνθεί.