Παπαδημούλης: Να διερευνηθεί η «ρίζα» των μνημονίων

Την χρονική επέκταση της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια και πριν από την ενέργεια αυτή καθ’ αυτή προκειμένου να εντοπιστεί και πώς έφτασε η χώρα εκεί υποστηρίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Η εξεταστική επιτροπή να ψάξει όχι μόνο την υπογραφή των Μνημονίων, αλλά κ την “ρίζα”.Πως φτάσαμε εκεί: Εξοπλισμοί, “2004”, πάρτι δαπανών…»

Η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια την οποία αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αφορά τέσσερις θεματικές (και χρονικές ουσιαστικά) ενότητες-περιόδους. Ειδικότερα, η πρώτη περίοδος (Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010) αφορά στην έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση) επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η δεύτερη περίοδος (Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011), αφορά στην 2η δανειακή σύμβαση, επίσης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η τρίτη περίοδος (Νοέμβριος 2011- Μάιος 201), δηλαδή το PSI επί πρωθυπουργίας Λ. Παπαδήμου και η τέταρτη περίοδος τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν αφορά στην κυβέρνηση κ. Σαμαρά.