Στον ανακριτή το μεσημέρι ο Κ. Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί στη 1 το μεσημέρι ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος μετά από ανταλλαγή ύβρεων και χυδαιοτήτων, έπιασε από το λαιμό και γρονθοκόπησε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας τον συνάδελφό του από την Ελληνική Λύση, ο οποίος έπεσε κάτω και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.

Με εντολή του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής οδηγήθηκε από τη φρουρά της Βουλής ενώπιον των αρμοδίων αρχών, για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο, σημειώνοντας ότι θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.