Στο Αυτόφωρο ο ανεξάρτητος Σπαρτιάτης βουλευτής - Καρέ καρέ πώς εκτυλίχθηκε ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός στη Βουλή

Στο Αυτόφωρο οδηγείται ο ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μέσα στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών ξεκίνησε μέσα στην Ολομέλεια. Αρχικά λεκτική με τον Κ. Φλώρο να υποστηρίζει ότι ο Β. Γραμμένος καταφέρθηκε χυδαία κατά της μητέρας του και τον Κ. Φλώρο να τον ακολουθεί έξαλλος προς την έξοδο, να τον πιάνει από τον σακάκι, να του κάνει λαβή και να τον πετά κάτω στο πάτωμα. Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής ενώ από την Ελληνική Λύση φέρεται να υποστηρίζουν πως έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την επίθεση στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό στην ελληνική βουλή με τις εικόνες να είναι πρωτοφανείς και σοκαριστικές. Άναυδοι παρακολουθούσαν τα όσα απίστευτα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους οι υπόλοιποι βουλευτές.

Πεσμένος στο πάτωμα ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος

Ο Κ. Φλώρος μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha ανέφερε ότι μεταξύ των δύο βουλευτών υπάρχει οικογενειακή κόντρα που μετρά πολλά χρόνια πίσω και ότι τον πείραξαν τα όσα υποστηρίζει ότι είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης για την μητέρα του.

Ο φερόμενος διάλογος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Κ. Φλώρος έχει ως εξής:

Νωρίτερα μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κ.Φλώρος υποστήριξε ότι ο Β.Γραμμένος μίλησε με αισχρολογίες για τη μητέρα του, διάλογο ωστόσο που διαψεύδει επισήμως με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

  • Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
  • Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ, σκουπίδι!
  • Κ. Φλώρος: Άντε
  • Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Εντωμεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φέρεται να φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@».

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν ο Κ. Φλώρος φέρεται να συνέχιζε λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε ; Θα σε γ@@@@@»!

Η Ελληνική Λύση διαψεύδει κάνοντας λόγο για αναληθή δημοσιεύματα και ευφάνταστο διάλογο τον οποίο επινόησε ο κατηγορούμενος, δηλαδή ο ανεξάρτητος βουλευτής πρώην Σπαρτιάτης, ως γραμμή υπεράσπισης.

Τασούλας: Αποβάλλεται ο Κ. Φλώρος, παραπέμπεται για αυτόφωρο κακούργημα

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αρχικά επέβαλε την ποινή της 15ήμερης αποβολής στον ανεξάρτητο βουλευτή Κ. Φλώρο και εν συνεχεία έκρινε ότι έχει παραβιαστεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του και έτσι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η προσαγωγή του από τη Φρουρά της Βουλής και η μεταφορά του στη ΓΑΔΑ.

«Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές. Ο ΠΚ είναι προνοητικός, το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ. Σημαίνει αυτό ότι, επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα. Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Aρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας από το βήμα της Βουλής.