Δουδωνής: «Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για να πιέσει να λογοδοτήσει ο πρωθυπουργός για τα Τέμπη»

«Η δημοκρατική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα πιέσει και θα καλέσει τον Πρωθυπουργό να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο. Γιατί αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης» δήλωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στις υπογραφές που έχουν μαζευτεί από πολίτες για την υπόθεση στα Τέμπη, σημειώνοντας πως «αν το κοινοβούλιο δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, αν δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντι στο έγκλημα που συντελείται, το δεύτερο έγκλημα της συγκάλυψης, ποιος θα το εκφράσει;»

Ο υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως στην υπόθεση με τα Τέμπη «εισάγονται πολλά μυθεύματα στην αίθουσα γιατί, -επειδή τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα-, μύθευμα είναι το ότι τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα.Είναι ένα μετα-μύθευμα. Γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες μίλησε για την περίφημη συνάντηση των δύο υπουργών Επικρατείας σε σπίτι συμφερόντων.Έτσι το λένε, δεν έχει ονοματεπώνυμο, -να το ξέρετε-, είναι σπίτι συμφερόντων».

Δουδωνής: «Η κυβέρνηση είναι χορηγός της ακροδεξιάς»

Ο Π. Δουδωνής χαρακτήρισε ως «μεγάλο χορηγό της ακροδεξιάς» την κυβέρνηση και έθεσε ερώτημα για «ηθικούς αυτουργούς σε ψευδομαρτυρία» για το δυστύχημα.

«Και το ερώτημα είναι: ο εκλεκτός σας, για τον ΟΣΕ, εκτελώντας εντολές ποιου είναι ψευδομάρτυρας; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός στην ψευδομαρτυρία; Είναι η αόρατος χειρ του Μεγάρου Μαξίμου. Η αόρατος χειρ που έκανε τις υποκλοπές. Η αόρατος χειρ η οποία έφερε τα αρχεία με τα emails των ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών στην υποψήφιά σας. Η αόρατος χειρ που και τώρα οδηγεί στη συγκάλυψη» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Χρέος λοιπόν της δημοκρατίας, χρέος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, χρέος της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό το αόρατο χέρι να το καταστήσει ορατό και διάφανο στο σύνολο του Ελληνικού λαού και να απολογηθείτε, γιατί αυτό είναι το χρέος σας απέναντι στο Κοινοβούλιο».