Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν φραστικά στον Σ. Κασσελάκη - Χτύπησαν με κράνος αστυνομικό (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη τόσο στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας-τρανσφοβίας όσο και έξω από τον κινημοτογράφο Ολύμπιον στον οποίο προσήλθε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τέσσερις κουκουλοφόροι αποδοκίμασαν τον Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που προσερχόταν στον κινημοτογράφο Ολύμπιον (για το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης). Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ μπήκε γρήγορα στον χώρο του κινηματογράφου, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών χτύπησε τον αστυνομικό στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε, σύμφωνα με το thestival.

Τα βίντεο του thestival.gr και του grtimes:

Επεισόδια κουκουλοφόρων στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας-ομοφοβίας

Λίγο νωρίτερα ομάδα κουκουλοφόρων είχε επιτεθεί στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας-ομοφοβίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Η συγκέντρωση έγινε σήμερα το απόγευμα μετά την σοκαριστική χθεσινή επίθεση κατά των δύο non binary ατόμων που περνούσαν από την πλατεία Αριστοτέλους όταν τους επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά άτομα που βρίσκονταν εκεί και στη συνέχεια τους έφτυσαν ενώ κατά πληροφορίες κάποιος από το πλήθος που κινήθηκε εναντίον τους κατάφερε και να χτυπήσει το ένα από τα δύο θύματα τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε κοντινό κατάστημα.

Εσπασαν καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στο «Αχίλλειον» κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία κατά της χθεσινής ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο non-binary ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, τη στιγμή που η πορεία περνούσε μπροστά από το κατάστημα επί της λεωφόρου Νίκης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα μανιτάρια θέρμανσης ακόμα και τμήμα της τζαμαρίας του μαγαζιού.

Στη συνέχεια της πορείας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άτομο που στεκόταν μπροστά από το «Pepper».

Σε εκείνο το σημείο, επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει τους δράστες.