Γεωργιάδης: «Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία»

«Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία. Άρα, έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στα τακτικά χειρουργεία στη χώρα. Άρα το ότι είναι το πρώτο που ξεκινά απογευματινά χειρουργεία είναι μεγάλη υπόθεση. Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν την Τρίτη είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι πρόκειται για δύο κήλες και δύο αρθροπλαστικές. Όπως είπε πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 40 χρόνια γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

Γεωργιάδης: Καταπληκτική η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Επίσης, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και το ΑΧΕΠΑ. «Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις αναισθησιολόγων στη χώρα», είπε ενώ υποστήριξε ότι «είναι καταπληκτική είναι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου το 100% του προσωπικού δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία». Σημείωσε ότι εντός της εβδομάδα θα βγάλει αναλυτικό δελτίο Τύπου με τις κλινικές που ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία.

Γεωργιάδης: Περήφανος που έχω συνυπογράψει τον νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε «περήφανος που έχω συνυπογράψει αυτό τον νόμο» και επικρότησε τον Πρωθυπουργό «που πήρε αυτή την απόφαση» αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, «ο οποίος χειρίστηκε τη συζήτηση με πραγματική μαεστρία στη Βουλή».

«Η αντιπολίτευση εξαφανίστηκε. Μου έκανε εντύπωση ότι τα κόμματα της άκρας δεξιάς «Νίκη» και Βελόπουλος, πρωτοστάτησαν στο «όχι». Είτε μίλαγε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Αριστερά, ήταν το ίδιο και ο Βελόπουλος. Αριστεροί και το παίζουν δεξιοί, κατηγορώντας τον Κυριάκο Βελόπουλο για «πολιτική υποκρισία» και «κανονικό κομμουνιστή».