Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Κομματική πειθαρχία ζητά ο Ανδρουλάκης

Στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα 111 στη Βουλή.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρώσει την εσωκομματική συζήτηση για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί την ΚΟ του κόμματος για να μαζέψει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι οι βουλευτές να προσέλθουν στην Ολομέλεια χωρίς διαφοροποιήσεις, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει από όλους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας κομματική πειθαρχία.

Η γραμμή που θα ακολουθήσουν Γιαννακοπούλου – Κωνσταντινόπουλος

Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η μόνη επίφοβη βουλευτής είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία αντέδρασε στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιτίθεται στην απόφαση καταψήφισης των μη κρατικών ΑΕΙ, παρά την προηγούμενη θετική θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να συνταχθεί με τη γραμμή του κόμματος ενώ η βουλευτής Δυτικής Αττικής κα Γιαννακοπούλου έχει διαμηνύσει πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη κατάταξη παρότι έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου να επιλέξει -στη χειρότερη περίπτωση- την αποχή.

Δημοσκόπηση Pulse: To 63% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με το νομοσχέδιο για τη μη κρατικά πανεπιστήμια

Να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 63% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι θετικοί στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, παρά τη θέση του κόμματος.