Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα - Τους ευχήθηκε για τον γάμο τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Γαβριλιάδη και τον Δημήτρη Ελευσινιώτη, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη χώρα μας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη και μετέφερε τις ευχές του, λίγες ώρες μετά τον γάμο τους.

Ο γάμος τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ του Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Σταύτου Γαβριλάδη, που παντρεύτηκαν χθες στο δημαρχείο της περιοχής, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το ζευγάρι μετά την τελετή, για να δώσει συγχαρητήρια και να στείλει τις ευχές του.

Ποιοι είναι οι δύο ομόφυλοι που παντρεύτηκαν

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης είναι ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και πρόσφατα βρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων.

Η κίνησή τους να δημοσιεύσουν την αναγγελία γάμου την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου ήταν σημειολογική.

Ο 52χρονος Σταύρος Γαβριλιάδης είναι γιατρός αλλεργιολόγος και διαθέτει ιατρεία στη Νέα Σμύρνη και στη Λαμία. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο».