Καρανίκας: Κωµωδία µια πιθανή επιστροφή Τσίπρα - Αστείοι όσοι αμφισβητούν τον Κασσελάκη, θα τους «φάει η μαρμάγκα»
Πυρά κατά όσων αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει ο πρώην σύµβουλος του Αλέξη Τσίπρα και µέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» χαρακτηρίζει «αστείους» όσους μεθοδεύουν την εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως οποιοσδήποτε και να βρεθεί απέναντί του θα τον «φάει η μαρμάγκα». «Γίνονται αστείοι µέσα στα αδιέξοδά τους», προσθέτει.
Αναφερόµενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας χαρακτηρίζει κωµωδία µια πιθανή επιστροφή του και του ζητά να µην εµπλακεί περαιτέρω στις εσωκομματικές εξελίξεις. «Ο σύντροφος Τσίπρας πήρε τις ευθύνες του και αποχώρησε αξιοπρεπώς. Η επιστροφή του θα αποτελεί µία κωμωδία, που προσβάλλει το ζητούµενο, επαναφέροντας το παρελθόν µαζί µε κάθε πρωταγωνιστή εκείνης της εποχής. Ο Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί ότι η πολιτική του αξία δεν είναι πλέον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκτός και αν θέλει να γίνει ρεζίλι µαζί µε τον προσωπικό του κύκλο επιρροής, παίζοντας τον ρόλο του ναυαγοσώστη στο βουνό, νοµίζοντας ότι είναι στη θάλασσα. Η θέση του είναι στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας.
Καρανίκας: Ανούσιες και προβληματικές οι αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο
Στην ερώτηση πώς σχολιάζει τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο αναφέρει: «Τις θεωρώ ανούσιες και προβληματικές, γιατί προβάλλουν το ανούσιο υπαρξιακό τους πρόβλημα και όχι κάποιο πολιτικό ζητούμενο, και θεωρώ ότι προέκυψαν από το γραφειοκρατικό άγχος της ακύρωσής τους ως απαραίτητων τόσο αυτών των ίδιων όσο και του οργάνου του κόμματος, που ούτως ή άλλως δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Επίσης, δεν έχει το Π.Γ. αποφασιστικό ρόλο στα ζητήματα πολιτικής, παρά μόνο συντονίζει, μοιράζει ευθύνες και ελέγχει την κίνηση των άλλων. Η Κ.Ε. και το Συνέδριο παίρνουν αποφάσεις, αλλά και ο πρόεδρος πλέον, όπως και τα μέλη του κόμματος, σύσσωμου, χάριν των ερωτηματολογίων και των ψηφισμάτων».
Τέλος, στην ερώτηση γιατί έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η φασαρία τονίζει: «Πιστεύω ότι ο θόρυβος που έγινε και γίνεται συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνονται οι γραφειοκράτες-στελέχη ότι ο σύντροφος Κασσελάκης ως πρόεδρος μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα των μελών θέλει να αλλάξει τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος, μετατρέποντάς το σε έναν αμεσοδημοκρατικό οργανισμό, όπου τα απλά μέλη, που είναι εργαζόμενα στην πραγματική ζωή, θα συμμετέχουν με τον τρόπο και στον χρόνο που επιλέγουν, αντικαθιστώντας όργανα άχρηστα και στελέχη περιττά. Μέλη που δουλεύουν και γι’ αυτό είναι πιο άξια λόγω εμπειρίας και χρήσιμα, καθώς αγωνίζονται αόρατα καθημερινά εντός του καθημερινού καπιταλισμού και δεν είναι θεωρητικά τοποθετημένα απέναντι στην εργασία και την καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι αυτοί και αυτές που θα αποφασίζουν και όχι ξεχασμένα στελέχη, που δεν γνωρίζουν εμπειρικά τις νέες σχέσεις εργασίας και επιχειρείν. Αυτά τα μέλη θα είναι η ερώτηση και η απάντηση και όχι τα στελέχη, που είναι αποτέλεσμα συσχετισμού των φραξιών, τάσεων και πιέσεων, όπως και κάποιων αναγκασμών».