ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη - Οι πιθανές ημερομηνίες των εσωκομματικών εκλογών

Αναταραχή προκάλεσε η παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που οδηγείται εκ νέου σε εσωκομματικές κάλπες.

 

Η κήρυξη από το βήμα του συνεδρίου την Πέμπτη της νέας εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, έφερε έντονο παρασκήνιο, ζυμώσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του κόμματος πρωτίστως για το αντίπαλο δέος του Στέφανου Κασσελάκη.

Απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη με την «σφραγίδα» της υποψηφιότητάς να μπαίνει πιθανότατα το Σάββατο ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας του οποίου το όνομα ακουγόταν αρκετά δεν θα είναι υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Δέκα στελέχη του κόμματος φέρεται να είχαν συνάντηση αργά το βράδυ της Πέμπτης και να κατέληξαν στο πρόσωπο της κυρίας Γεροβασίλη ως αυτό που θα σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρόκειται για τους Χρήστο Σπίρτζη, Νικό Παππά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη και Διονύση Καλαματιανό.

Μάλιστα η κυρία η Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελο, τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και με άλλους βουλευτές.

Τις επόμενες κινήσεις του καταστρώνει και το στρατόπεδο Κασσελάκη στο πλευρό του οποίου εξακολουθούν και παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν. Πρόκειται για σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουρη για την νίκη του. Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χριστίδου.

Όσον αφορά τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες η 10η Μαρτίου είναι μια πιθανή ημερομηνία ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου.

Παράλληλα, μέσα Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία.

Στη συνέχει ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί από τα στελέχη του κόμματος να γίνουν τότε οι εκλογές.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης ποιοι θα ψηφίσουν στις νέες εκλογές. Αν δηλαδή θα ψηφίσουν νέα μέλη με κάποιο χρηματικό αντίτιμο ή αν θα ψηφίσουν όσοι ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.