Η νυχτερινή σύσκεψη των «8» που έβγαλε Γεροβασίλη κόντρα στον Κασσελάκη - Όλο το παρασκήνιο

Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τη λύση για το διαφαινόμενο τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγή στην ετυμηγορία των μελών, κορυφαία στελέχη της λεγόμενης προεδρικής φρουράς μαζεύτηκαν αργά τη νύχτα για να βρουν την κοινή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα τηλέφωνα ήδη από το κλείσιμο της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη πήραν φωτιά μεταξύ των κορυφαίων στελεχών.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού σε ουδέτερο κομματικά χώρο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Και οι 8 συγκρότησαν αμέσως δύναμη κρούσης και έβαλαν κάτω τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντιπαρατεθούν απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Αμέσως την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μπει και εκείνη στη σύσκεψη.

Με την Όλγα Γεροβασίλη να δέχεται την πρόκληση-πρόσκληση να αναμετρηθεί εξ ονόματος της «ψυχής» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο «νέο κόμμα» που θα φτιάξει ο κ. Κασσελάκης, ακολούθησε ένας πρώτος γύρος μεταμεσονύχτιων τηλεφωνημάτων για να διερευνηθούν οι προθέσεις όλων.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις συνεχίστηκαν και το πρωί, με την Όλγα Γεροβασίλη να πραγματοποιεί διαδοχικά ραντεβού στη Βουλή.

Με τα στελέχη αυτά να έχουν ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, το ραντεβού που είχε η Όλγα Γεροβασίλη με τον Διονύση Τεμπονέρα ήταν σύντομο, με τον δεύτερο να ανεβαίνει στο βήμα και να ξεκαθαρίζει ότι θα συνταχθεί με την κοινώς αποδεκτή υποψηφιότητά της.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παρέμβει στη διαδικασία, καθώς ό,τι είχε να πει το είπε και έδειξε προς τα πού θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα.