Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, δεν θα δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα, λέει ο Πλεύρης

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων εξέφρασε ο κ. Θάνος Πλεύρης στην Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας ωστόσο πως η τελική του στάση δεν θα επιτρέψει «σε κανένα να εκμεταλλευτεί την διαφωνία μου για πολιτικούς λόγους» περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό ότι θα απέχει από την σχετική ψηφοφορία.

«Είναι θέμα συνείδησης και αυτό σημαίνει το πώς ο κάθε ένας κατανοεί τον πολιτικό του ρόλο. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις αλλά θα επιλέξω στάση που σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανένα να εκμεταλλευτεί την διαφωνία μου για πολιτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ιστορική συνεδρίαση γιατί ακούγονται επιχειρήματα για ένα σοβαρό ζήτημα» είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει «|θέλω να εκφράσω την διαφωνία μου που είναι διαφωνία αρχών και αξιών και όχι ομοφοβίας. Και αυτή τη διαφωνία δεν θα την χαρίσουμε στους ακραίους. Το γεγονός ότι το 50% των πολιτών διαφωνεί με το νομοσχέδιο δεν σχετίζονται με όσα ακούγονται από ορισμένες πτέρυγες» είπε ο κ. Πλεύρης για να τονίσει σε άλλο σημείο «Διαφωνώ με τον γάμο των ομόφυλων. Διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας. Δεν λέω ότι συμφωνώ με τον γάμο αλλά διαφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ομοφοβικό καθώς θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους ανίκανος ή επικίνδυνους για να μεγαλώσουν παιδιά που εγώ δεν το πιστεύω».

«Το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα»

Απαντώντας στα επιχειρήματα που ακούστηκαν υπέρ του σχεδίου νόμου είπε «Θέμα ισότητας υπό την έννοια ότι παραβιάζεται κανόνας δικαίου δεν υπάρχει. Ακούγεται το επιχείρημα ότι το έχουν νομοθετήσει 15 χώρες αλλά υπάρχουν και άλλες που δεν το έχουν νομοθετήσει.

Ακούγεται και το επιχείρημα των παιδιών που είναι σε ιδρύματα. Όμως τα αιτήματα για υιοθεσία από ετερόφυλα ζευγάρια είναι περισσότερα από όσα τα παιδιά σε ιδρύματα. Το ζήτημα είναι αξιακό. Και οφείλω να εκφράσω την διαφωνία μου γιατί το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα. Ακόμα και η μονογονεϊκή οικογένεια πάλι αυτό το πρότυπο έχει».

Τέλος, απαντώντας στην αντιπολίτευση που μιλά για ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ είπε «αυτό που εσείς θεωρείτε μειονέκτημα, για την ΝΔ είναι πλεονέκτημα. Ακούμε πως από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πάνω από 10 διαφωνίες, αλλά δεν βλέπουμε κανέναν να μιλάει σήμερα. Ακούμε και για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ που προτιμούν το υψόμετρο. Ακούμε και τον πρωθυπουργό να λέει ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες σε ένα τέτοιο θέμα. Εγώ τοποθετούμαι στην Βουλή και εκφράζω τις αξιακές μου ενστάσεις. Η ΝΔ αποδεικνύει ότι σέβεται τις διαφωνίες».