Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο με πρώτο θέμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Η απάντηση στο «όχι» της Εκκλησίας

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο με πρώτο θέμα στην ατζέντα το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, υπό τη σκιά μάλιστα, των θέσεων που έλαβε σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Η συνεδρίαση είχε ορισθεί αρχικά για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού, που επέστρεψε με γρίπη από το Νταβός.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία εξέφρασε ομοφώνως την κάθετη αντίθεσή της για το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Σε εκτενές κείμενο μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας και κάνει λόγο για «ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό)».

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, και άλλη μία η οποία θα σταλεί στους βουλευτές και στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη στον γάμο και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Κυβερνητικοί κύκλοι, από τη μεριά τους, ανέφεραν: «Σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας, κανένα σχόλιο».