Άνοιξη το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ άναψε η κυβέρνηση. Με ΠΔ που δημοσιεύθηκε χθες οι 332 δήμαρχοι υποχρεούνται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να έχουν εκλέξει τα 31 μέλη του νέου δ.σ. της ΚΕΔΕ και στην συνέχεια το προεδρείο.

Τα 31 μέλη θα αναδειχθούν μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ των 530 εκλεκτόρων που θα οριστούν από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων όλης της χώρας.

Σε ό,τι αφορά δε την μάχη των υποψηφίων αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που στηρίζεσαι από το ΠΑΣΟΚ και ίσως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρο της ΚΕΔΕ δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης που στηρίζεται από την ΝΔ.

Οι πληροφορίες από την ΚΕΔΕ σχετικά με τους συσχετισμούς αναφέρουν ότι η ΝΔ έχει περί τους 200 δημάρχους που την στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ περίπου 100, ο ΣΥΡΙΖΑ 17 και το ΚΚΕ 6, ενώ υπάρχουν και περίπου δέκα δήμαρχοι τελείως ανεξάρτητοι χωρίς ξεκάθαρο κομματικό προσανατολισμό.

Το ζητούμενο βέβαια είναι οι ζυμώσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες καθώς και συμμαχίες που θα προκύψουν μέσα από αυτές. Επίσης σημαντικός παράγοντας στην όλη υπόθεση θα είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει “αντάρτης” από κάποια παράταξη γεγονός που θα την αποδυναμώσει. Προς το παρόν πάντως δεν έχει φανεί κάποια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, όπως επίσης δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί οι παρατάξεις σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους.