Αριστερή Πλατφόρμα: "Μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη"

“Eurogroup: Σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας” είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στο iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο οποίο τονίζεται ότι, με την πορεία που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι “μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη”.

Στο άρθρο αποτιμάται ιδιαίτερα αρνητικά η πορεία των διαπραγματεύσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι “νεοαποικιοκράτες των Βρυξελλών” απαιτούν να συνεχιστούν οι “”μεταρρυθμίσεις” – απορρυθμίσεις” που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και χαρακτηρίζουν ακόμη και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση μονομερή ενέργεια. Επίσης, ο συντάκτης, Θανάσης Μπρούσκος, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίες “με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών”.

Τέλος, αναφερόμενος ο αρθρογράφος στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, σημειώνει ότι “έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση”.

iskra1