Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νεαρή βουλευτής από την Τρίπολη που αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι ένα από τα τρία νέα πρόσωπα που για πρώτη φορά μπαίνουν στην κυβέρνηση, στον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Η Ιωάννα Λυτρίβη, βουλευτής επικρατείας, ορκίζεται αύριο στις 6 το απόγευμα υφυπουργός Παιδείας στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνοντας υπουργός.

Η γεννημένη και μεγαλωμένη στην Τρίπολη Ιωάννα Λυτρίβη εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Μαϊου. Ηταν μια από τις τρεις γυναίκες στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ.

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη

Μέχρι και τις εκλογές η Ιωάννα Λυτρίβη ήταν διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι κάτοχος πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005) και μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008).

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2011 εργάστηκε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ το 2013 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολούθως υπήρξε στενή συνεργάτις και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το πρώτο «βάπτισμα του πυρός» σε εκλογική διαδικασία το είχε πάρει στις εκλογές του 2019 όταν και κατέβηκε υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στον νομό Αρκαδίας.