Ανδρουλάκης: «Το 2024 να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε το μήνυμα του για το νέο έτος, με την ευχή για περισσότερη ειρήνη και ευημερία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε αρχικά ότι το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη «o καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτήν τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, είναι να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Για να γίνει όμως αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι «χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε το νέο έτος να βρει την ανθρωπότητα «με περισσότερη ειρήνη και ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Το 2024 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτήν τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, είναι να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις.

Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας.

Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας!».