Επίσκεψη Γεωργιάδη στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ - «Πρώτη φορά το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555, με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής διαδικασίας ενημέρωσης των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του 1555 – 1555.gov.gr, του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ.

«Ιστορική στιγμή για τη χώρα»

«Σήμερα ζήσαμε μια ιστορική στιγμή. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει ο πολίτης να κυνηγάει το κράτος και το κράτος συνήθως να ταλαιπωρεί τον πολίτη με διάφορες διαδικασίες.

Σήμερα παρακολουθείτε live την πρώτη φορά που το κράτος πήγε στον πολίτη. Ο ΕΦΚΑ θα πηγαίνει πλέον στους συμπολίτες μας, αντί να περιμένουμε εμείς οι συμπολίτες μας να βρουν την άκρη για τη σύνταξή τους», δήλωσε ο κ Γεωργιάδης.

«Για να παίρνουν οι συμπολίτες μας πιο γρήγορα τη σύνταξή τους»

«Η πρωτοβουλία που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει τον εξης χαρακτήρα: να ενημερωσουμε μέσω του 1555 όλους τους ανθρώπους που αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το επόμενο εξάμηνο ώστε να είναι ενήμεροι για το ποιές ενέργειες πρέπει να έχουν κάνει προπαρασκευαστικά ώστε να μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους γρήγορα ώστε όταν κάνουν αίτηση να μπορέσουν να πάρουν τη σύνταξη μέσα στις πρώτες μέρες και να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου».

Σημειώνεται ότι τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνόδευσαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.