Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική

Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν αρχίσει να μειώνουν τα ελλείμματά τους και ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική, δήλωσε σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη δεν είναι υπερβολικά και οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση, αλλά μια εκ των αιτιών της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια.

Κατά την άποψη μου, η επεκτατική νομισματική πολιτική και η υψηλή μόχλευση δεν είναι η λύση αλλά η κύρια αιτία των χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κρίσεων τα τελευταία χρόνια” ανέφερε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η αναγνώριση τέτοιου είδους “φουσκών” ήταν πάντα δύσκολη και τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης, τονίζοντας  ότι δεν πιστεύει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γερμανίας αποτελεί πρόβλημα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.