Πηγές Μαξίμου: Σεβαστή η άποψη Σαμαρά, την τροπολογία την ψήφισε η ΚΟ συντεταγμένα - Πάμε παρακάτω

«Καταγράφηκε η διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού και είναι σεβαστή», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη για την απόφαση του κ. Σαμαρά να πάει χθες στη Βουλή και να καταψηφίσει την τροπολογία, επιθυμώντας να μπει τελεία στην αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών.

Άλλωστε, η στάση του πρώην πρωθυπουργού είχε προεξοφληθεί από την στιγμή που είχε εκφράσει με τόσο έντονο τρόπο την διαφωνία του. Το Μέγαρο Μαξίμου στέκεται στο γεγονός ότι η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε συντεταγμένα την τροπολογία, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει ορισμένοι βουλευτές, ενώ για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας διευκρινίζουν ότι δεν υπήρξε απειλή προς τους βουλευτές, αλλά απλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε «την αυτονόητη στάση που οφείλουν να έχουν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για κάθε νομοθέτημα που έρχεται προς ψήφιση, εκτός κι αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό».

«Το περιεχόμενο της ρύθμισης εξηγήθηκε επαρκώς και είναι κάτι παραπάνω από κρυστάλλινο τι ακριβώς προβλέπεται», δηλώνουν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας ότι «είναι προς όφελος της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας.

Το μήνυμα του Μαξίμου είναι «πάμε παρακάτω» και αυτό σηματοδοτείται από την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 11.00.