Τρεις βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με την τροπολογία για τους μετανάστες, αλλά... την ψηφίζουν

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία για τους μετανάστες, οι οποίοι ωστόσο θα ψηφίσουν την επίμαχη διάταξη.

 

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Χρυσομάλης είπε ότι στέλνει λάθος μήνυμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις γιορτές μπορούμε να δούμε τρόπους βελτίωσης.

«Δε λύνει το πρόβλημα και δίνει λάθος μήνυμα. Έχω αυτές τις επιφυλάξεις, στηρίζω το νομοσχέδιο και θα ήθελα να είχαν δοθεί περισσότερες εξηγήσεις στην Επιτροπή. Θα έρθουν και οι υπόλοιπες βελτιώσεις και όλοι θα την ψηφίσουμε” είπε. Όπως υποστήριξε η Financial Times κάνουν λόγο για 300.000 μετανάστες, ενώ οι διακινητές είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά. “Εύχομαι να μην το δούμε” προσέθεσε και τόνισε ότι θέλει να πιστεύει ότι θα αφορά μόνο αυτούς που είχαν έρθει με νόμιμο τρόπο.

Προηγουμένως και ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος, εξέφρασε επιφυλάξεις για την τροπολογία, αλλά διευκρίνισε ότι θα την ψηφίσει. “Θα παρακαλούσα από την κυβέρνηση τόσο σημαντικές τροπολογίες να μην τις φέρνουν χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ελπίζω το άπαξ να μείνει άπαξ. Έχοντας οποιεσδήποτε ενστάσεις θα την ψηφίσω κι εγώ. Έχουν κάποιοι διαφορετική άποψη. Δείχνουμε και μια άλλη πλευρά του φεγγαριού κάποιοι, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Καραγκούνης, στον Σκάι ανέφερε ότι «Δεν μπορεί τα θέματα που μας απασχολούν να μην τα συζητάμε, να μην καταθέτουμε την άποψη μας, να μην συμμετέχουμε σε έναν προβληματισμό που απασχολεί την κοινωνία». Υπογράμμισε ότι αν είχε έρθει εμπροθέσμως θα καταλήγαμε σε καλύτερα συμπεράσματα και συμπλήρωσε ότι «στόχος του δεν είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη».