Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 23,1 μονάδων για ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24.

To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο – με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37,3 ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με δεύτερο τον… Κανένα, που λαμβάνει 33,1%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει νέα πτώση στο 13,4% , από το 14,7% του Νοεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται είτε στάσιμα, είτε με πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 44,3% των ερωτηθέντων λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη έχει δυνατότητες να ανακάψει.

Η Νέα Αριστερά των 11 που απχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ χαμηλά στην εκτίμηση ψήφου – στο 2,6% – ωστόσο ένα ποσοστό 24,7% δηλώνει ότι «σίγουρα» ή «πολύ πιθανά» να το ψηφίσει!

Χαμηλές προσδοκίες

Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες των πολιτών για το 2024 – το 31,8% δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Οι πολίτες – όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις – θεωρούν ως μακράν σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας την ακρίβεια, ενώ σημαντικά ποσοστά έχει πλέον και η εγκληματικότητα. Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους. Μάλιστα, η εταιρεία έκανε ερώτημα για το θέμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ – με τους 8 στους 10 να εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

Μικρές είναι οι προσδοκίες για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενώ πάνω από ένας στους τρεις συμφωνεί με τα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

KARTA_02
KARTA_03
KARTA_04
KARTA_05
KARTA_06
KARTA_07
KARTA_08
KARTA_09
KARTA_10
KARTA_11
KARTA_12
KARTA_13
KARTA_14
KARTA_14B
KARTA_15A
KARTA_15B
KARTA_16A
KARTA_16B
KARTA_17A
KARTA_17B
KARTA_18A
KARTA_18B
KARTA_18C
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 23,1 μονάδων για ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/”>iefimerida.gr – Ειδήσεις και νέα – Η κορυφαία εφημερίδα online</a></p>KARTA_19