Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλους στη ΝΔ εκτός Σαμαρά, λέει η κυβέρνηση

Εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του αστυνομικού που έπεσε εν ώρα καθήκοντος ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό, ο οποίος υπερψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, και στα μέτρα τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση των εισοδημάτων. «Ο Προϋπολογισμός είναι βαθιά κοινωνικός» τόνισε.

Για την τροπολογία Καιρίδη, ανέφερε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών», «Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα, για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία», είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια «ρύθμιση που έχει μόνο οφέλη για τη χώρα, καθώς βάζει τάξη στο καθεστώς των αλλοδαπών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ενισχύει και τη δημόσια ασφάλεια».

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει σε αυστηρό τόνο ότι η τροπολογία των υπουργείων Εργασίας και Μετανάστευσης θα ψηφιστεί, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για ελληνοποιήσεις, όπως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά για μια προσπάθεια να βρεθούν εργατικά χέρια που είναι απαραίτητα στον αγροτικό τομέα και σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Επίσης, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν πως η ρύθμιση βάζει τάξη στο καθεστώς όσων αλλοδαπών διαμένουν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εργάζονται και ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια.