Χατζηδάκης για προϋπολογισμό: «Κάνουμε πατριωτικό μας καθήκον, θα προχωρήσουμε να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική η οποία παράγει αποτελέσματα για την οικονομία, παράγει αποτελέσματα για τους πολίτες, παράγει αποτελέσματα για τους πλέον ευάλωτους», τόνισε ο υπουργός των Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη πρώτη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 στη Βουλή.

«Όλοι μαζί πρέπει με καλύτερο τρόπο να κάνουμε τη δουλειά μας μετά κρίση που βιώσαμε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, το πατριωτικό μας καθήκον, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και θα σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική που παράγει συγκεκριμένα αποτλέσματα για την οικονομία και τους ευάλωτους πολίτες, καθώς «όταν η οικονομία προχωρά μπροστά κερδίζουν και οι ευάλωτοι. Αυτό το μείγμα πολιτικής θα ακολουθήσουμε και θα προχωρήσουμε συνδυάζοντας τρεις άξονες: τη δημοσιονοιμκή σταθερότητα, τις αναπτυξιακές πολιτικές και την πολιτική της κοινωνικής συνοχής».

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται μόνο τα νούμερα της «syrizastat»

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε επίσης πως οι πάντες στο εξωτερικό αναγνωρίζουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως όλοι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. « Η κ. Λαγκράρντ είπε τον Οκτώβριο τα πιο καλά λόγια. Πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μίλησε για το πτωχευτικό πλαίσιο που εφαρμόζεται και είπε ότι είναι υποδειγματικό και επίσης την περασμένη εβδομάδα στο EUROGORUP ο προυπολογισμός μας πέρασε χωρίς καμία παρατήρηση θεωρώντας ότι ακολουθεί τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές», είπε και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύουν τη μείωση που έχει υπάρξει στους δείκτες της ανεργίας, παρότι όπως σημείωσε με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα αναγνωρίζει αλλά αποδέχεται μόνο τα νούμερα της «syrizastat».

«Πράγματι η πολιτική μας έχει οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων κατά 9.1% χωρίς αύξηση των φόρων. Πως στο καλό συνέβη αυτό; Θα σας το εξηγήσω: πρώτον οφείλεται στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, δεύτερον στην αύξηση μισθών και συντάξεων. Στα πληθωριστικά φαινόμενα, δεν κρύβουμε τίποτα», είπε.

« Δεν μας λέτε ότι έχουμε εσωτερικό δανεισμό 45 δις ευρώ… δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες ότι υπάρχει κρυφό έλλειμμα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης με τον Δ. Καλαματιανό του ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει: «ισχύει ότι πέρυσι τα έσοδα από επενδύσεις θα είναι κατά 15% αυξημένα ενώ τελικά είναι κατά 7; Γιατί επιμένετε ότι θα είναι πάλι 15%; Τι σας κάνει να είστε τόσο αισιόδοξος;».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα αν δεν βγουν τα προβλεπόμενα νούμερα για την ανάπτυξη, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο της Νέας Αριστεράς, να σημειώνει: «δεν μπορώ να μην θυμίσω ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε καλά λόγια για την κυβέρνηση μας τον κατηγορήσατε ότι δεν τα λέει σωστά και να μην τολμήσει να μειώσει τις συντάξεις».

«Όπως όλοι γνωρίζετε ο προϋπολογισμός περνάει από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Όλοι ενέκριναν τον προϋπολογισμό. Και μόνο ο Κλουζό που έδωσε τα στοιχεία στον κ. Κατρίνη ήξερε την αλήθεια;», απάντησε με νόημα ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το δόγμα σας είναι αν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο γι’ αυτή».