Ερντογάν: Θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας

Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου χωρίς αυταπάτες. Ο Τούρκος πρόεδρος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στις 11 το πρωί, με συνοδεία δύο ακόμα αεροσκαφών.

Τα δύο αεροσκάφη, εκτός από τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της κυβέρνησης του και τους συνεργάτες του, θα μεταφέρουν και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί κατά την πεντάωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

Για την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της γείτονος το απόγευμα της Τετάρτης.

 

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει σήμερα στις 12:15 στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.