Φοροδιαφυγή και είσπραξη φόρων θα φέρουν τα λεφτά για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει υφεσιακά μέτρα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ξεκαθάρισε πως με τους εταίρους «υπάρχει μία συμφωνία ότι τα μέτρα που χρειαζόμαστε είναι διαρθρωτικά και όχι φορολογικά μέτρα».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων κλειδώνει και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα (30/03) θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «υπάρχουν διαφορές με τους δανειστές για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά εργασίας και το αναπτυξιακό μοντέλο».

«Το μεγάλο ζήτημα στη φορολογία είναι ότι δεν μαζεύουμε το ΦΠΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «το ΦΠΑ το συζητάμε και προτείνουμε να μην αλλάξει. Μια αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν βοηθά την οικονομία».

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και οι Έλληνες θα πληρώσουν φέτος τον νέο φόρο που θα τον αντικαταστήσει, υπογραμμίζοντας πως «η φοροδιαφυγή και η είσπραξη φόρων θα φέρουν τα λεφτά για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ». Καταλήγοντας ο κ. Τσακαλώτος είπε πως ο ΕΝΦΙΑ αυτή τη στιγμή «δεν είναι μέσα στη λίστα μεταρρυθμίσεων που συζητάμε».